divendres, 7 d’octubre del 2011

Pim, PAM!, pum

Durant la passada campanya electoral tots els partits van presentar la seva proposta programàtica a la ciutadania en forma de fulletons, tríptics, xerrades, debats, etc. i cadascú parlava del què faria si arribava a governar a l'ajuntament.



Com que cap partit polític va treure una majoria suficient com per poder governar en solitari, CiU, com a partit més votat per només poc més de setanta vots, va pactar amb el PP i amb el Bloc Independentista aconseguint una majoria no absoluta però sí suficient per a poder governar, almenys fins al dia d'avui.



Com que hi ha un pacte vull entendre que aquest pacte ha configurat una nova proposta programàtica formada per un mix entre les tres propostes d'aquest nou govern de tres candidatures o de fins a sis partits polítics; CDC, UDC, PP, SI i RCat i ViA.



A la passada legislatura, el tripartit format pel PSC, ERC i ICV va presentar un PAM o Pla d'Acció Municipal que no és res més que un Full de Ruta a on es varen fixar els objectius a assolir durant la legislatura d'acord amb un pla d'etapes.



Tot i que a final de la legislatura passada no tot es va arribar a aconseguir poder fer i algunes coses no previstes van ser realitzades d'acord amb noves necessitats que van anar sortint, tot i que potser aquell a aquell PAM li mancava informació, aquesta és una forma bastant coherent de fomentar la participació ciutadana, ja que segons el meu entendre, sense una correcta informació i una bona comunicació és molt complicat donar peu a la participació.



Així doncs, crec que una vegada passats els cent dies de gràcia, seria bo que el nou govern, una vegada assentat a la Casa Gran, una vegada revisats i auditats els comptes que ens va deixar l'anterior govern, així com també la situació de tot plegat i els projectes endegats o per endegar, ens ho expliqués d'alguna manera i per què no, a través d'una audiència informativa pública a on s'informés sobre:



Com estan les arques municipals? quin deute té l'Ajuntament?quins deutes es té amb l'Ajuntament? com es pretén reduir la despesa i quines possibilitats hi ha d'incrementar ingressos per a poder disminuir el deute?



Quina valoració es fa dels llocs de treball directes i indirectes a l'Ajuntament?



Quines actuacions es faran i com es faran per a disminuir les despeses?



Quins projectes hem heretat de l'anterior equip de govern? Quins estan endegats? Tots continuaran endavant o s'aturarà algun? I dels que tenim a sobre la taula, quins seguiran avançant i quins guardarem en un calaix? Per què ho farem?



Això és indispensable conèixer abans de poder llistar tot allò que el nou govern pretén fer una vegada pactat el nou Full de Ruta, un Full de Ruta el no s'ha de considerar com una carta als Reis de l'Orient, sinó un llistat VIABLE d'accions i d'actuacions que el govern es fixa com a objectiu, amb una data aproximada per a aconseguir-ho i una justificació que demostri fermament la seva viabilitat tant temporal com també econòmica.



Crec que tot això és un pas bàsic i indispensable que hauria de fer un bon govern cara a la ciutadania. I després, ja en parlarem de més comunicació, de més informació i per què no, sobre consultes populars per a poder decidir temes claus de present i de futur, perquè ara més que mai, el carro l'hem de tirar entre tots, si els que manen ens deixen una mica...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.