diumenge, 8 de maig del 2011

Precampanya Electoral – Qui hi hauria d’estar.

Tot està apunt per les Eleccions Municipals i tal i com va passar a les Eleccions Nacionals, CiU serà previsiblement la gran guanyadora dels comicis a pràcticament tota Catalunya després del desgavell que ens ha deixat el tripartit durant aquests últims vuit anys.

A Arenys, tot apunta a que el tripartit “d’esquerres i de progrés”, patirà una davallada important i CiU arriba amb una marca reforçada que li donarà més percentatge de vots. Tot dependrà, però, de la gran abstenció que previsiblement hi haurà i de si l’electorat nacionalista va a votar en massa, sobretot a nivell de militància, degut al procés d’elecció de candidat, inicialment a Unió i posteriorment a la Federació, que ha dividit al personal.

De totes formes, a Arenys aquest percentatge de vots acaba essent decisiu per aconseguir governar en funció de qui lideri el projecte, ja que històricament gairebé sempre acaba essent la força més votada. I tal i com he anat dient durant aquests últims mesos, respectant a tothom, crec que a CiU hi ha gent més capacitada que no pas el candidat escollit per donar un cop de timó a Arenys i aconseguir una majoria suficient com per no tenir que negociar amb aquells que ens han mal governat durant aquesta passada legislatura,.

Actualment només conec una persona que ara hauria estat capaç d’aconseguir una majoria absoluta sobrada per a governar, i aquesta persona es diu Benet Maimí. De totes formes, en Benet no només és diputat al Parlament de Catalunya, sinó que també és Vicepresident de Unió Democràtica de Catalunya i Secretari d’Organització, cosa que fa que s’hagi de “patejar” tot el territori endreçant la casa i posant pau i fent canvi de cromos en el sí de la coalició amb el seu homòleg de CDC, en Lluís Coromines.

En Benet pot tenir fama de persona que li agraden ben poc els papers, la feina de despatx, l’estudi i l’anàlisi de les coses, però el que no se li pot negar és la seva gran capacitat de planificació i bones aptituds negociadores a nivell polític. Per això, ara està a on està i no es troba lluitant per l’alcaldia d’Arenys. En Maimí no ho sap tot a nivell municipal, però sí que en sap de tot una mica, i amb un bon equip de professionals de veritat al darrera, de ben segur que hauria arrasat.

De totes formes ja se sap que quan hi ha altres factors externs que et conviden a no fer-ho, has de fer cas al que et recomanen des de dalt i decidir si ets submís al partit, tot i que crec que s’han equivocat.

Com a President Comarcal d’Unió que encara n’és, crec que se li ha escapat una mica de les mans el procés de primàries que va viure la secció local quan es va escollir candidat per intentant aconseguir que un militant d’UDC arribés a ser alcaldable d’Arenys. De fet, penso que aquest és el veritable problema de la Federació Nacionalista, el voler aconseguir pes polític tenint poc en compte la vàlua d’uns respecte dels altres. Tant de bo m’equivoqui, però en aquest cas, en Benet era garantia d’èxit total, fins i tot per arribar a una majoria absoluta i sense dependre d’altres forces polítiques.

Dit això, ara ja no hi ha marxa enrere i el candidat és l’Estanis Garcia. Una persona que tot i el meu parentiu familiar poc té a veure amb mi i amb el que crec. Suposo i confio en que ell pensarà el mateix. Una persona recolzada per una família molt potent en el sí d’Unió i que espero que aconsegueixi el millor resultat possible, tot i que no me l’imagino com a Alcalde i encara menys després d’haver escoltat alguna entrevista que li han fet per la ràdio. De totes formes, la seva competència tampoc semblen massa lluents.

Per ser alcalde has de saber una mica de tot i no només confiar amb els “cracks” que t’envolten. També confio en que siguin cracks de veritat, però això ja ens ho demostraran si la ciutadania els dona confiança. I si a més hi ha factors assessors que et volten com a taurons cap allà els cinc cantons i no paren de moure’t els fils, el risc final de caure en el pou és molt elevat. I que ens ho preguntin a alguns, ja no en sóc l’únic!

De totes formes, tampoc m’imaginava que el Real Madrid guanyaria la Copa del Rei al gran Barça, i mira...

És per tot això que de vegades potser val més la pena pensar que “más vale malo conocido que bueno por conocer” o bé quedar-te a casa o votar en blanc el proper 22 de maig. De totes formes, potser no tant “malo” com el tripartit actual, a on reitero una vegada més que hem tingut un alcalde socialista, un alcalde a l’ombra d’ ERC que és qui ha manat de debò i té força content al personal funcionari... i una ICV que només pot comptar en repetir tripartit si vol continuar a la poltrona.

I si el projecte fracassa, doncs haurem de començar de nou a construir el projecte de debó que avui necessita Arenys i que de moment no acabo de veure. Qui s’hi apunta? Doncs som-hi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.