divendres, 27 de maig del 2011

L’honora la responsabilitat i coherència política

Durant aquesta legislatura he estat molt crític amb el savoir faire del senyor Jordi Pera.


Durant aquests quatre anys en els quals els dos primers he participat directament de la política municipal com a regidor de l’oposició i els dos següents des de la distància, a través dels meus escrits a la revista L’Ametlla d’Arenys he dit sempre el que creia i el què pensava en relació al senyor Pera, no a nivell personal però sí sempre a nivell polític.


El què jo sempre he dit i el què creia ha estat realment això i no tiraré enrere amb les opinions escrites i transmeses, tot i que mai he tingut cap cosa personal cap a la persona, però reconec que sí cap al polític.


Dilluns pel matí vaig fer un apunt al meu blog a on suggeria dues renúncies a les actes de regidor abans de la constitució del nou Consistori i en Jordi Pera es una de les dues persones sobre les quals considero que per coherència política havia de renunciar abans del proper 11 de Juny.


Val a dir que la decisió que ha pres el senyor Pera no sé si és la millor per a ell o pel seu partit, però en aquest moment no puc fer res més que felicitar-lo per aquesta decisió considerant personalment que aquest fet l’honora.


Políticament parlant i de cara a les negociacions, crec que el senyor Pera acaba de facilitar una reedició del tripartit de la legislatura passada en minoria perquè actualment suma vuit regidors i li manca un sol regidor per aconseguir la majoria suficient com per tenir un govern estable a nivell de vots.


Una altra opció seria incorporar una quarta força política a l’equip de govern amb la CUP o bé amb el BLOC, tot i que si entre tres partits es portaven a matar amb quatre no em vull ni imaginar com aniria. Potser seria més intel·ligent per part del tripartit intentar aconseguir el vot que els hi manca de forma puntual per aconseguir aprovar les seves propostes. Això no és el que m’agrada.


De fet, ja ho vaig dir fa uns quants mesos que el millor per Arenys seria la sociovergència, però no sé si el PSC es veu capaç d’acceptar al senyor Estanis Garcia com a alcalde. Una altra cosa seria que el senyor Garcia renunciés a la seva acta de regidor cosa que ho veig molt complicat. Llavors, penso que això seria el millor per a CiU i sobretot, per Arenys de Mar.


Tal i com tenim els resultats electorals tot i que potser molta gent no ho entendria, crec que a nivell de poble les persones haurien d'estar per sobre dels partits, i un pacte entre CiU i ICV no el veuria gens descabellat de cara a una bona gestió a l'ajuntament. De totes formes estic convençut que ens tornem a trobar en la situació de que el candidat de CiU no és volgut per a les altres forces polítiques com a alcalde.


Però bé, el que m’ha empès a escriure aquest apunt és el senyor Pera, i independentment de tot allò que he dit i he opinat durant aquests anys sobre la seva personalitat i la seva gestió política que no és el mateix que la seva persona, torno a dir que el que ha decidit fer l’honora i el felicito, així com també, independentment del què i el com ha treballat el senyor Pera durant tots els anys que ho ha fet com a regidor de l’ajuntament, és d’agrair la seva aportació i treball fet pel poble que sempre és més desagraït que agraït, donat que quan ets regidor sempre et critiquen el que no agrada i mai et feliciten quan fas una cosa ben feta. Sempre deixant o oblidant que darrere hi ha una família, una feina i uns amics que sempre acaben quedant de costat o més poc atesos.


Gràcies de nou i enhorabona a l'Annabel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.