dissabte, 7 de gener del 2012

Per què no fem un cop de cap?

Per a molts és coneguda la situació política local que tenim a Arenys a l’actualitat. Tenim un govern tripartit, format per CiU, PP i Bloc que suma un total de vuit dels disset regidors que hi ha al Consistori. Això vol dir que els qui ens governen continuen governant en minoria tot i ser tres formacions polítiques. Una minoria que alhora és un xic anti natura, ja que un partit estatal com el PP està en un mateix equip de govern que el Bloc, format per independentistes.

Això es pot interpretar de moltes maneres, però jo avui prefereixo pensar que treballen plegats per tirar endavant amb la governabilitat a la nostra vila que no pas per altres motius.
Els últims plenaris municipals ens han demostrat que hi ha moltes coses que no acaben de funcionar a la Casa Gran. En primer lloc veig que es convoquen sessions a corre-cuita per aprovar aspectes amb caràcter d’urgència potser degut a manca de previsió i organització. Algunes d’elles sense conèixer prou bé de quina manera es poden aprovar; si amb majoria simple o bé majoria absoluta.

Per altra banda l’oposició, en general, es posa les botes criticant aquestes improvisacions i formulant preguntes o precs que més que preguntes o precs constructius van més encaminats a ridiculitzar la possible manca d’experiència dels altres. Tot això en comptes d’intentar ajudar. No cal anar amb el lliri a la ma, però sí que convé demostrar serietat i professionalitat, cosa que això no s’acaba de veure.

Penso que ara no és el moment de frivolitzar amb aquestes coses i el que toca és anar tots a una. Crec que els convilatans no ens mereixem que els nostres càrrecs electes juguin a posar pals a les rodes o a ridiculitzar als altres. Ara no!

Si l’oposició té propostes globals que les faci i les porti a ple per a la seva aprovació. De fet, si s’uneixen, ells sí que disposen d’una majoria suficient com per portar-les a terme. I m’atreviria a dir més, si creuen que poden millorar la governabilitat a la vila que no s’esperin a que finalitzi la legislatura d’aquí a tres anys i mig i que proposin una alternativa. Com que estic convençut que no seran capaços de fer-ho perquè tampoc són alternativa ni crec que s’acabin de posar d’acord, els demano que es dediquin a contribuir a enfortir la governabilitat local mitjançant propostes vàlides i valentes i sobretot sense trampes. En cas contrari seguiran demostrant la seva ineficàcia d’alternativa i possiblement desgastin el govern actual, però no per això aconseguiran que la ciutadania no se n’adoni.

Portem molt de temps perdent el tren. Arenys necessita d’un bon govern, d’un govern seriós i responsable que demostri que fa bé les coses, que sap el què fer, el com fer-ho i quan fer-ho, i amb una oposició que faci un bon control de la gestió pública local sense intentar dia rera dia ridiculitzar a aquells que ara ens governen.

És per tot això que ara que encetem un nou any no només cal que ens posem les piles com ja vaig reclamar no fa gaire, sinó que cal anar plegats per demostrar a tots els convilatans que ens en poder sortir a curt plaç d’aquesta greu situació, sobretot econòmica, urbanística i social que tenim a nivell local, i no pas sortir-ne quan comenci una nova legislatura i els que ara hi són seran substituïts per d’altres.

(Article publicat a l'Ametlla d'Arenys del mes de Gener)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.