dissabte, 1 d’agost del 2009

Cuba; un país oprimit per una dictadura feixista.

Jo ja sabia que a Cuba el país no està bé i la gent està pitjor, però per veure i conèixer la realitat què millor per anar-hi.

Independentment del petit problema que varem tenir amb l’accident, el que varem comprovar és que tot això de la Revolución és una autèntica montserga que només pretén mantenir als Castristes en el poder d’una manera vergonyosa, passant-se dels límits en quant a drets humans.

Un país que manté el control absolutament de tot; de les empreses, dels negocis, de la hosteleria. No hi ha cap negoci en el qual l’Estat no hi participi com a mínim amb el 51% de propietat, que no vol dir d’aportació.

És per tot això que aquest país que actualment la seva font d’ingressos és el turisme, tal i com està configurat, només té un destí, el fracàs.
I per què ho dic això? Doncs perquè un país que viu del turisme, la seva gent s’ha de desviure pel turisme. I a Cuba això no passa. La gent només es preocupa de sobreviure

Un cirurgià cobra uns 20$ al més; bastant menys de 20€, i un taxista pot guanyar-ne 30$, però sobreviu gràcies a les propines dels turistes.
L’ofici de taxista, sense menysprear aquesta professió és la que dóna més diners.
Un pensionista o un jubilat cobra entre 3 i 4$ al més. Amb això no tens més remei que demanar o buscar-te la vida com sigui.

El règim cubà està tocat de mort, però no sabem quant de temps aguantarà ferit. Potser els cubans no tenen temps d'aguantar aquesta opressió tant forta.


Ningú vol el règim, però tothom té por. En Raul Castro ha posposat el congrés del Partido Comunista de Cuba al·legant que cal preparar-lo millor.
Els huracans que van afectar la illa l’any passat van fer molt dany al camps.

Aquest país viu de les importacions. Rep arroç de xina i petroli de Veneçuela. Cuba té plantes de petroli però com que aquest és molt ric en sofre, només els serveix per generar electricitat.

Si per sobreviure vols llogar una habitació a algú, has de demanar un permís a l’Estat i pagar una quantitat fixa anual, encara que no hagis pogut col·locar a ningú en aquella habitació.

Exceptuant les platges dels Cayos (a on els cubans només hi són com a treballadors; crec que a partir d’ara podran començar a anar-hi de vacances durant uns dies. No sé exactament qué. Suposo que els del Règimen), les platges sempre estan brutes de llaunes de cervesa. Això sí, veuen molt. Potser massa. Els caps de setmana les ampolles de Habana Club i les llaunes de cervesa Cristal o Bucanero acaben formant una alfombra a sobre de la sorra.

Ara, això sí, en quant a la educació i la formació potser és la única cosa que porten bé; Tu pots estudiar a costa de l'Estat fins a llicenciar-te. Un dels nostres guies a una excursió que varem fer era llicenciat en filologia anglesa. Un altre que rebia als turistes a l’aeroport era diplomat en obres públiques. No obstant, si treballen en allò que es van preparar no arribaran a final de mes. Per tant, a servir en el turisme nacional.

I no parlem del seu patrimoni arquitectònic; un patrimoni que se centra en gran mesura a l’Havana Vella, un patrimoni d’edificis colonials impressionant, que cada dia està pitjor, en el qual potser s’estan restaurant quatre o cinc edificis amb unes condicions molt precàries. A on en ells hi viu gent que degut a la seva manca de recursos és incapaç de millorar el seu estat.

En fi, un país meravellós, amb una gent meravellosa, que per culpa d'uns dictadors l'estan enfonsant. Una llàstima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.