dijous, 20 d’agost del 2009

Són bojos aquests de Medi Ambient

Foto: Diari Maresme; 02/07/09 Bloqueig dels pescadors d’Arenys

Des del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí es va aunciar que destinarien 9 milions per dur a terme obres d'emergència a les platges del Maresme, amb l'objectiu de reparar els danys ocasionats pels temporals de finals de l'any passat.

Les obres s'havien de realitzar a les platges més danyades, com són les de Cabrera de Mar, Caldes d'Estrac, El Masnou, Montgat i Vilassar de Mar. També s’hi va afegir el front marítim d'Arenys de Mar.

Portem tot l’Estiu presenciant el lamentable buidatge de les sorres del nostre front marítim per part de dues dragues que no paren d’extreure aigua i sorra, evidentment acompanyada de tota la flora i fauna marina que tenim, sobretot les famoses petxines que ens han donat tant bona fama gastronòmica.

I és que no s’entén el per què l’Estat es pot permetre el luxe de gastar-se molt més de 9 milions d’euros en aquestes actuacions que no fan res més que posar pegats.

I per què ho dic això? Doncs perquè aquests de Madrid no acaben d’entendre que en el nostre litoral maresmenc, els vents de Llevant aporten sorra a les platges de la Picòrdia i La Musclera i buiden sorra del Cabaió. Així com també, els vents o temporals de Ponent, fan tot el contrari.

Aquest hivern hem viscut un molt fort temporal de Ponent que no ha pogut estar contrarestat pels de Llevant. Doncs, ja vindrà un altre moment en el qual passi a l’inrevés.

A més de tot això, sóc partidari de ser solidari amb altres poblacions, però no accepto que es matxaqui el nostre fons marí per regenerar una platja malmesa pels temporals d’aquest hivern com és la platja de Blanes.

Si a Arenys s’ha de fer alguna cosa és dragar de tant en tant la bocana del Port per tal que hi hagi un calat suficient com perquè totes les embarcacions hi puguin entrar i sortir. De fet, aquesta sorra és molt bona i neta, per la qual cosa pot servir per regenerar les nostres pròpies platges, però res més que això.

És lamentable com un Ministeri que es fa dir de Medi Ambient, Medi Rural i Marí sigui capaç de fer aquestes destrosses antiecològiques i a sobre es gasti aquestes milionades de diners en coses que, sobretot en temps de crisi econòmica, podrien servir per accions socials més importants, com per exemple ampliar el barem d’atorgament de subvencions a aquelles persones a les quals ja se’ls hagi finalitzat la prestació per atur.

I també em sembla lamentable que l'ajuntament d'Arenys de Mar, encapçalat pel govern tripartit no faci prou com per, no només donar suport a la pesca arenyenca, sinó per protegir allò que és teu, propi i natural. Això és el que passa quan els teus colors polítics coincideixen amb els de Madrid. ERC i sobretot ICV callen. per què? Qui lo sa...!

Així mateix, crec que l'oposició municipal possiblement també s'ha quedat un xic curta i no ha protestat prou tret de donar-ne suport a través del Facebook.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.