dissabte, 1 de maig del 2010

La feina ben feta no té fronteres...

...i la feina mal feta no té futur.

Aquest és el cas que ens està succeint a Arenys amb les obres d’urbanització de la Riera.

Ja he comentat en altres ocasions que independentment de si la solució tècnica i arquitectònica és la més adient per Arenys o si la solució adoptada coincideix amb la opinió de la majoria dels arenyencs a partir d’una bona i adequada informació sobre si allò que es pretén fer és el millor, el que sí es pot afirmar amb rotunditat és que la organització o coordinació del projecte queda molt lluny de poder arribar a la conclusió sobre si és la òptima.

La riera és l’eix principal de la nostra economia i mobilitat, per la qual cosa, una vegada iniciada aquesta obra puc dir que és un autèntic nyap. Un nyap que resumeix clarament la política de gestió de tota aquesta legislatura per part de qui ens governa.

Una actuació com aquesta no es pot fer d’una sola tongada en els vuit mesos que pretenen que duri. És més, tinc molts dubtes sobre si aquests vuit mesos no es converteixin en més. De fet, ja es veu que el govern tripartit local s’ha curat en salut per tal de poder tallar la cinta abans de les properes eleccions, a la primavera del 2011.

Una actuació com aquesta no es pot planificar en vuit mesos, perjudicant el comerç local i la seva mobilitat. Una actuació com aquesta s’ha de planificar i organitzar de tal forma que les molèsties siguin les menors, i tal i com tot això s’està fent han anat pel camí més complicat.

Aquesta obra es podia haver planificat en diverses i petites actuacions que afectessin trams de 20 metres, per posar-ne un exemple, sense perjudicar a la resta de la riera. Evidentment, la obra és més costosa per a l’ajuntament, però no penalitza l’activitat comercial arenyenca com està passant ara i no afecta a la debilitada economia de tots els comerços en època de crisi econòmica.

Per altra banda, les antigues lloses que estaven protegides i que calia preservar sembla que no tenen cap valor per a l’empresa que fa la obra ni per part de l’ajuntament, que en definitiva és qui ha de controlar i vetllar per la seva correcta execució. De fet, un conegut informador arenyenc va penjar per la xarxa social Facebook una foto a on es veia que una màquina elevadora tirava les lloses fins al terra des de una altura considerable, trencant aquestes sense cap mirament ni consideració.

La obra ja s’ha començat. El govern ha anat actuant amb més o menys encert per anar solucionant problemes que sorgien sobre la marxa. Això és correcte i cal fer-ho. Però l’essència principal de l’actuació no s’està adaptant a les vertaderes necessitats sobre vialitat i sobre economia local.

Estem apunt de començar la temporada d’estiu a on una gran part dels ingressos anuals que tenen els nostres comerços i la nostra activitat comercial depenen de la nostra riera. Encara estem a temps de posar-hi fil a l’agulla i rectificar. Tant de bo el govern tripartit local s’ho miri, no pas en clau electoral i sí en clau social i econòmica. Llavors podrem veure si fa alguna cosa que millori la situació actual de caos en la que es troba la nostra riera.

I tant de bo no succeeixi el mateix a la obra que es pretén fer al passeig marítim de la tercera platja, que per cert, ha de ser amb aparcament garantit i sobretot gratuït. Si no es fa així, seguirem perjudicant a nostra activitat econòmica directa i també indirecta.
(Article publicat a la revista L'Ametlla d'Arenys del mes de Maig)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.