dimarts, 12 de maig del 2009

A cop de porra

L’altre dia vaig estar parlant amb una persona de bastant renom a la nostra vila i coincidírem en que ens amoïnava la situació política actual.

Des de sempre la classe política ha estat molt criticada per la ciutadania i el seu grau de confiança és el mínim, per no dir negatiu.

La ciutadania no confia en general amb els polítics i això fa que cada vegada hi hagi més abstenció, cosa que això és molt problemàtic. Aquestes situacions de gran abstencionisme pot portar a que els resultats electorals acabin essent molt perillosos. Sense anar més lluny, cal recordar polítics que van guanyar les eleccions i han acabat essent grans monstres del segle XX. Alguns exemples notoris; Adolf Hitler, considerat un dels dictadors més notoris i cruels del
segle XX. Radovan Karadzic, polític serbi de Bòsnia, psicòleg, i poeta acusat de crims de guerra i genocidi pel Tribunal Penal Internacional per a l'antiga Iugoslàvia (ICTY) a L'Haia.

Podríem continuar però no és objectiu d’aquest escrit centrar-me en més casos. El fet és que l’ésser humà té tendència en caure en diverses temptacions, i una molt clara és la temptació del poder, un poder que pot portar molt fàcilment a l’abús de poder.

Últimament hem patit exemples molt clars d’aquest abús de poder amb el Pla Bolonya. El Pla Bolonya és com es coneix popularment l'Espai Europeu d'Educació Superior, que es va començar a gestar a Bolonya l'any 1999 i ha d'estar aplicat a totes les universitats europees l'any 2010, tot i que ja comença a aplicar-se a molts llocs. Entre d’altres coses, aquest Pla aposta per una avaluació continuada enlloc de per l’avaluació única que es fa ara majoritàriament i entre d’altres coses els horaris impedeixen que un pugui compaginar feina amb estudis, cosa que limita considerablement la possibilitat d’estudiar per part d’alumnes que han de treballar per pagar-se la carrera.

Les imatges que varem poder veure per la televisió, a on hi varen resultar ferits mossos d’esquadra, estudiants i fins i tot periodistes i infants que passaven per la zona em fa pensar que el problema no només pot ser dels mossos, per si es van propassar, o no. De fet, qui ordena les càrregues policials i la seva intensitat no són els propis mossos, sinó que en principi entenc que ha d’haver una ordre superior política.

L’altre dia el nostra flamant President de la Generalitat, el senyor Montilla defensava els Mossos d’Esquadra. El Conseller Saura deia que obririen diferents vies d’investigació. Aquests que ara intenten posar cortines de fum davant d’aconteixements tant lamentables són els que fa trenta anys corrien, o almenys això diuen, davant dels grisos. Quant arriba a canviar la gent amb el temps, i amb el poder!

Sense anar més lluny. L’altre dia, uns veïns d’Arenys de Mar es queixaven sobre la instal·lació d’una guingueta de venda de menjar davant dels seus habitatges i a la zona particular exterior sense que se’ls hagués avisat de res. El regidor de l’ajuntament que es va presentar en conèixer la protesta hi va anar acompanyat de dos policies locals, segons fons de Radio Arenys. Aquest és un exemple d’alguns d’aquests polítics que amb el poder que poden tenir treuen pit i fan i desfan el que els rota, però quan han de parlar amb la gent que protesta, i amb raó, van acompanyats per la policia local, per si les mosques. Sincerament, em sembla una situació lamentable, tinguin o no tinguin raó aquests veïns. I no cal parlar sobre el tema Naps i Cols d’una nit de Reis de fa ara uns quants anys.

A veure si tots aquests personatges que potser per un complex d’inferioritat envers a la resta, quan aconsegueixen un títol polític, intenten que no se’ls pugin els fums al cap i es dediquen a governar i a gestionar, que no és el mateix que manar i atacar...pel bé de la nostra societat.

(Article publicat a la revista Ametlla d’Arenys del mes d’Abril)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.