dimarts, 12 de maig del 2009

Encarant l'Estiu

L’Estiu ja és aquí. Almenys així hauria de ser per part de l’Ajuntament atès que cal preparar moltes coses de cara a la propera temporada.

Durant aquests mesos la població arenyenca pot arribar-se triplicar gairebé, per la qual cosa els serveis municipals han d’estar a l’altura de les circumstàncies, no només a nivell de costos de consum en general (elèctric, aigua, gas, etc...), sinó també a nivell de manteniment dels espais públics.

Aquests espais públics, tot i que sempre els tenim, s’amplien durant els mesos estivals a nivell d’usuaris a altres llocs, sobretot a les nostres platges, parcs i jardins.
La gran afluència de gent, tant els d’Arenys com els d’altres poblacions, sobretot de l’interior fan que el seu manteniment i neteja hagin de ser molt més intensos.

Caldria aprendre d’anys anteriors i assegurar-nos que la qualitat dels serveis municipals seran els adequats, no només a efectes de neteja i d’instal·lacions, sinó també a efectes de material i mobiliari; rampes, passeres, dutxes, etc. A les platges i ajardinaments i conservació del mobiliari urbà a parcs, jardins i en definitiva, a tot l’espai públic.

L’any passat vàrem tenir una època de sequera molt greu i important que d’alguna manera podia justificar que no tinguéssim els nostres parcs i jardins guarnits amb flors i plantes, però aquest any no hi ha excusa. Evidentment que el consum de l’aigua s’ha de gestionar adequadament, però això no ha de ser motiu per permetre tenir els nostres espais públics exteriors bruts, desendreçats i sense guarniment floral.

Per altra banda, encara estem a temps de millorar el ferms dels nostres carrers. De fet en els pressupostos municipals per a aquest any 2009 hi ha previst un pla d’actuació a carrers. Lamento profundament el tractament que s’està donant d’asfaltar i posar pegats sobre pegats. Les coses s’han de fer bé d’inici i llençar diners d’aquesta manera confirma que la capacitat de gestió i de decisió política des de l’àrea d’urbanisme no és la que hauria de ser.

Hi ha temes pendents com la reforma o substitució de les lloses de les voreres de la Riera. Pensava que aquest estiu podríem tenir ja alguna cosa feta, però malauradament no serà així. Tant de bo el projecte pugui ser comentat i discutit, no només a nivell polític, sinó també a nivell social abans d’adjudicar-lo i contractar-lo. Ara per ara, des del VIA no en sabem res de res.

Un altre tema és la qualitat de l’aigua de les platges. Cada any acabem amb la mateixa situació i segons les corrents marines ens banyem amb brutícia dels emisaris marins o les restes de les sentines d’algunes embarcacions que les buiden il·legalment al mar. D’aquest tema n’he parlat en moltes ocasions però deu haver algun temor per part de l’ajuntament a enfrontar-se amb l’Agencia Catalana de l’Aigua, la Fiscalía de Medi Ambient i fins i tot la Generalitat. Potser els compromisos polítics o la coincidència de color polític fan que això no s’acabi de resoldre. Per què no som valents...?

Celebro que el reglament de promoció econòmica hagi incorporat als “xiringuitos” de platja. Aquest tema cal resoldre’l d’una vegada per totes. Cal aconseguir una homogeneització sobre la tipologia de “xiringuito” i intentar donar una imatge i estètica uniforme. Amb això i aconseguint el passeig entre Arenys i Canet que ens mereixem i tots volem, amb aparcament per a vehicles, aconseguiríem enriquir i potenciar la oferta turística del nostre litoral local.

(Article publicat a la revista Ametlla d’Arenys del mes de Maig)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.