dimecres, 27 de maig del 2009

Final d'etapa política

El d’avui ha estat el meu últim plenari municipal d’aquesta etapa. No sé si algun dia podré tornar a la primera línia política.

Vull agrair els discursos que han pronunciat els meus companys d’altres partits, així com també del mateix alcalde després de les meves paraules que han estat les següents:

“Avui, degut a la manca de disponibilitat per tal de poder exercir plenament les meves responsabilitats com a regidor d’aquest ajuntament he de renunciar a la meva acta de càrrec electe.

Una acta aconseguida gràcies a la confiança i suport que el VIA va obtenir a les passades eleccions municipals per part de molts convilatans quan tres mesos abans ni tant sols existíem com a partit polític.

Des de llavors fins ara, tot i aconseguir un sol regidor, diverses són les persones que dia rera dia participen i col·laboren en el projecte del VIA, en el projecte de Veïns Independents d’Arenys de Mar.

Durant aquests dos anys hem estat treballant intensament des del lloc a on els resultats i els pactes post electorals ens van situar; a l’oposició.

Un pot pensar que des de l’oposició no es fa res ni aconsegueixes res. Doncs s’equivoca. Evidentment, estar a l’oposició pot ser una mica frustrant degut a que si el teu vot no decideix, de poc serveix, però des de l’oposició, si es vol, es poden presentar i aportar propostes, es pot criticar allò que des del nostre punt de vista no funciona, es poden fer moltes coses, i nosaltres ho hem fet, ho estem fent i segur que ho continuarem fent encara que possiblement amb un altre estil. I potser algú no s’ho creurà però algunes d’aquestes crítiques han fet rectificar el govern municipal i algunes d’aquestes propostes el govern se les ha fet seves i també les ha aplicat. Per altra banda, en alguns temes en concret, hem rebut la complicitat i l’interés del govern municipal a l’hora d’intentar aconseguir el nostre vot favorable i això és d’agrair tot i que encara podria millorar molt.

Varem iniciar la legislatura treballant intensament com fins ara però reconec que el to i el tarannà utilitzat, sobretot per part meva, potser era massa agressiu. És per tot això que vull aprofitar l’ocasió per demanar disculpes a tots aquells regidors i regidores, ja sigui de l’equip de govern com també de l’oposició, que us hagueu pogut sentir molestos o ofesos per alguna acció o actuació meva en algun moment donat fins al dia d’avui. Així mateix, no guardo rancúnia a ningú si la situació ha estat a la inversa. Aquesta situació d’actuar amb un to dur i agressiu ens va fer reflexionar internament i varem decidir seguir amb la nostra continuada tasca de control a la gestió municipal penso que des d’una vessant molt més constructiva i menys crispada, cosa que ens ha estat gratament reconegut i felicitat per part de diversos sectors de la població i suposo que també valorat per part de molts de vosaltres.

Treballar com a regidor no és fàcil. Qui no ho hagi estat difícilment ho podrà entendre. Si fas les coses malament tothom t’ho critica i si les fas bé molt pocs t’ho aplaudeixen. Gestionar el nostre ajuntament no és gens fàcil, i no perquè sigui dificultós, sinó perquè hi ha molts factors que compliquen la tasca, i criticar el que fa un altre és molt fàcil. Agradi o no agradi això forma part del joc polític i qui s’embarca en aquesta aventura ho ha de tenir molt clar. El ciutadà de peu moltes vegades no entén el perquè es fan o per què no es fan moltes coses que a priori han de ser simples i fàcils, però en moltes ocasions el polític local està lligat de mans i peus; o perquè la feina no surt, o bé perquè la pròpia burocràcia ho alenteix, i en algunes ocasions ho impedeix. L’organització de les administracions està a anys llum de poder aconseguir una productivitat acceptable i el problema no ve directament pels mateixos treballadors funcionaris. He de reconèixer que en el nostre ajuntament hi ha grans i molt bon professionals. El problema jo crec que ve de la mateixa llei laboral que regula el funcionariat. Tant de bo algun dia surti un polític amb suficient valentia com per modificar això. Aquell dia tots plegats veurem una gran millora de servei, de gestió i de productivitat dels nostres ajuntaments i administracions en general.

Durant aquests dos anys he tingut l’oportunitat de treballar, dialogar, discutir, compartir bons i mals moments amb gairebé tots vosaltres així com també als dos regidors que van renunciar a la seva acta de regidor abans que jo, i també us he pogut escoltar. Això m’ha ajudat a continuar aprenent dia a dia moltes coses de tots i m’ha permès agafar-ne les que creia positives, per la qual us en dono les gràcies. El polític no neix, sinó que a partir d’una essència pròpia innata va amoldant la forma a partir d’experiències i aprenentatges del que viu.

Vull agrair a tots els treballadors i treballadores municipals la seva tasca realitzada dia a dia i molt especialment als treballadors i treballadores dels serveis tècnics municipals amb els quals vaig tenir la sort i l’honor de treballar amb ells i continuen mostrant-me el seu afecte. També vull donar les gràcies als companys de la premsa local i comarcal.

Vull agrair especialment als companys i companyes del VIA que han confiat des del principi i en tot moment en la meva persona i en el projecte del VIA i de manera directa o indirecta, en un moment o altre, ens estan donant suport, informació, assessorament i sobretot consell.

Ara li toca el torn a l’Àlex Acero. Una persona en la qual hi confio plenament i estic convençut que mantindrà l’essència del VIA i l’enfortirà encara més per tal d’aconseguir un suport molt més ampli per part de la ciutadania a les properes eleccions municipals de l’any 2011. Ramon, et prego que durant aquest proper mes, facilitis a l’Àlex tots els mitjans necessaris per començar a desenvolupar la seva tasca fins que oficialment no prometi el càrrec en el proper plenari municipal del mes de Juny.

No vull acabar sense agrair a la meva família la paciència que ha tingut amb mi durant tot aquest temps; a la Cristina, en Jordi i l’Àlex. Ells han estat el pilar més important per tal que pogués tirar endavant en els bons i en els mals moments i no els he tingut prou atesos durant tot aquest temps. Prometo millorar.

M’agradaria poder dir que aquesta retirada de la primera línia política municipal és temporal. Moltes persones saben que la política local és per a mi una passió. Els servei a la comunitat des de la vessant política m’agrada i amb aquest ple municipal tanco una etapa iniciada a finals de l’any 1.998, ja que ara per ara em serà del tot impossible poder complir amb la dedicació mínima que crec que he de tenir per fer la feina ben feta i com la ciutadania penso que ens exigeix.

Dit això resto a la disposició de tots vosaltres, a disposició del personal de l’ajuntament, a disposició de la ciutadania i també del Síndic d’Arenys, l’amic Manel Pou, pel que necessiteu, i si és al meu abast per poder-ho fer.

Moltes gràcies a tots.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.